Mustikka-lakurahkakkakku

Minulta kysyttiin tämän syksyisen kakun ohjetta ja samalla kun kaivoin sen vanhasta blogista kysyjälle, ajattelin jakaa sen teille kokeiltavaksi.

Mustikka, laku ja rahka voivat kuulostaa eksoottiselta yhdistelmältä, mutta vakuutan tämän sopivan täydellisesti suomalaiseen makuun.

Mustikka-lakukakku

200 g keksejä
50 g voita

400 g mustikkaa
200 g pehmeää lakua
n. 1 rkl sokeria
500 g rahkaa
3 1/2 dl kermaa
5 liivatetta

Koristele kakku marjoilla, vaikka karpaloilla ja suklaarouheella.

Vuoraa halakisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla
Murenna keksit.
Sulata voi ja sekoita se keksin muruihin.

Pilko lakut hyvin pieniksi paloiksi.
Muussaa mustikat sauvasekoittimella pieniksi.
Sekoita lakut, rahka ja sokeri keskenään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja laita vettä kiehumaan.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kerma ja lakumustikkarahka.
Purista liivatelehdet ja liota ne pieneen määrään kiehuvaa vettä.
Sekoita liivateneste kokoajan vatkaten kakkumassaan.
Nosta kakku hyytymään kaappiin vähintään 3-4 tunniksi.

Kakkuun kannattaa käyttää sellaisia pehmeitä lakuja, joita myydään markkinoilla tms läpinäkyvissä pusseissa. Mitä tuoreempi laku, sen parempi.

Käytin kakussa pehmeän makuista rahkaa, joten se ei kaivannut paljoakaan sokeria maun tasaamiseksi. Rahkan voi korvata tuorejuustolla, silloin jättäisin sokerin pois, sillä se ei ole niin “väkevää” kuin rahka.

Tässä kakussa maistuu suomi, on metsiemme mustikoita ja suomalaisten rakastamaa mustaa herkkua.

11 thoughts on “Mustikka-lakurahkakkakku”

  1. Oi! oon kyllä sellanen herkkuperse että pakko tätä on kokeilla! 💛 Näyttää niin hyvältä!

    Kauanko itse tekemiseen menee aikaa?

    Reply
    • Itse tekeminen vie saman ajan, kuin tavallisen juustokakun eli aikaa kannattaa varata parisenkymmentä minuuttia plus tuo tuntia hyytymisaika jääkaapissa.Suosittelen kokeilemaan rohkeasti 🙂

      Reply
    • Mummojen herkut ovat aina parhaita, kaiholla muistelen oman mummoni leipomuksia. Ne maistuivat, vaikka ne usein olivat aina niitä samoja <3

      Reply
    • Valitettavasti en tiedä tarpeeksi ketoilusta auttaakseni. Jos keksit keinon muuttaa ohjeen siihen ruokavalioon sopivaksi niin vinkkaa minullekin 🙂

      Reply

Leave a Comment