Mustikka-valkosuklaapitsa

Rakastan helppoja herkkuja ja siksi päädyinkin taas pitsapäivänä väsäämään lopputaikinasta makean jälkiruoan. Tällä kertaa tähän piirakan tapaiseen tuli terveellistä mustikkaa ja sitten sitä vähemmän terveellistä vaihtoehtoa edustavat valkosuklaa ja mascarpone-juusto.

Tämä jälkiruoka tai pizzamainen piiras soveltuu mainiosti kananmunattomaan ruokavalioon. Vaikka ajatus makeasta pitsasta mietityttäisi suosittelen kokeilemaan, vaikka vain pienenpienen pitsan verran, saatat yllättyä iloisesti.

Huomioi, että pitsapohjan ohjeesta saa useamman pitsan. Itse teen aina samalla kertaa ruokaiset pitsat ja jälkiruokapitsan.

Pitsapohja

3 pellillistä/ 3-4 isoa pitsa

  • 15 g tuorehiivaa
  • 3 dl haaleaa vettä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 6 1/2 – 7 dl erikoisvehnäjauhoja

Päälle

  • pari kourallista mustikkaa
  • pari ruokalusikallista mascarponea
  • Pari riviä valkosuklaata

Murenna hiiva kulhoon ja liota se sekoittaen veteen.
Lisää sokeri, suola ja öljy.
Lisää vehnäjauhot.
Alusta taikina koneella n. 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja anna sen kohota 45 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaiseksi noussut.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Jaa taikina jauhotetulla leivinpaperilla kolmeen-neljään osaan ja kaaviloi palat ohuiksi levyiksi.
Mausta pohja haluamallasi täytteellä ohuesti.
Kypsennä pitsoja uunissa noin 5-10 minuuttia.

Sivelin lusikalla mascarponen pitsapohjan päälle ja sen päälle varistin mustikat ja rouhitun valkosuklaan.

22 thoughts on “Mustikka-valkosuklaapitsa”

    • Se on oikeasti hyvää. Kun laittaa vain itselle mieluisia asioita, niin ei voi mennä kovin pahasti pieleen 😉

      Reply

Leave a Comment