Paras isä -kirja

Löysimme kirjan kirjastosta keväällä Kaj:n ensimmäisen vuorotyöpätkän aikana. Kirjaa oli ihana lukea ja jutella samalla lapsen kanssa isästä, joka ei hetkeen tullutkaan kotiin totuttuina aikoina.

lapsi lukee kirjaa nojatuolissa
Lempiaukeama

Maailmassa on valtavan monta isää, ja ne ovat kaikki ihan erilaisia.

Julia Hubery
vanha hirsiseinä

Kuka isistä on vahvin,
kellä on suuri tassu?
Ehkä kysymys tuo
on vähän hassu.

Sillä kaikista isistä,
sen tiedän minä,
se OMA on rakkain,
ja hälle oot sinä!

Julia Hubery
paras isä kirja

Taapero rakasti kun kirjaa luki hänelle eläytyen kunkin eläimen rooliin. Joskus lukuhetkemme olivat hurjia. Joskus taas taapero halusi hiljentyä kirjan ääreen yksin.

Taaperon lempiaukeamalla oli pöllöisä lapsensa kanssa. Sinisen sävyinen aukeama oli kaunis. Nuo kaksi pörröistä pöllöä muistuttavat jollain tavalla meidän pörröpäitä. Tuon aukeaman lauseen olen sivustakatsojana nähnyt käyvän monesti toteen:

Kun isäni yllätän joskus ovelasti,
hän katsoo mua silmiin, sydämeen asti.

Julia Hubery
lapsi selaa kirjaa

Pitkään meillä ei malteta kerralla lukea tai hempeillä, ei ainakaan päivällä. Maailma on täynnä seikkailuja ja duuniahommaa, mitä tehdä. Päivän lukuhetket ovat nopeita. Jokailta on kuitenkin saatava kirja tai pari luettavaksi.

lapsi on lukenut kirjan

Paras isä, Julia Hubery ja Rebecca Elliott.

17 thoughts on “Paras isä -kirja”

 1. Oi tässä oiskin ihana isänpäivälahjaidea! Pitää pistää kirjan nimi korvan taakse. Ihanaa kun teidän muksulla löytyny kirja joka rauhoittaa ja auttaa isi-ikäväänkin 🙂

  heiblondi.fi

  Reply
  • Tämä oli kirjastosta lainassa hyvin, hyvin kauan. Sen verran tärkeäksi se muodostui <3

   Reply
  • Sen se toivottavasti teki. Ja kirjan teksti oli suomennettu todella kauniisti, sitä jaksoi lukea uudelleen ja uudelleen 🙂

   Reply

Leave a Comment