Meillä taapero rakastaa asioiden tekemistä itse. Hän on toimelias ja innokas. Tällä kertaa pääsimme nauttimaan hänen ahkeruudestaan lounaalla.
Parsakaali-pekonipaistos
- 800 g Parsakaalia
- 170 g Pekonia
- Manteleita
- Parmesaania tms
- Sitruunamehua
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Irrota parsakaalin nuput erilleen, mitä pienemmät nuput, sen nopeammin kaali kypsyy.
Laita nuput uunivuokaan ja kaada niiden päälle sitruunamehua.
Leikkaa pekoni pieniksi palasiksi ja ripota se nuppujen päälle.
Raasta parmesaani parsakaalien ja pekonin päälle.
Lisää joukkoon manteleita.
Paista uunissa n. 15 minuuttia, kunne pekoni on kypsää ja parsakaali kypsää, mutta ei ylikypsää (=lötköä). Parsakaalin on tarkoitus olla al dente, eli kypsää, mutta napakkaa pureskeltavaa.
Ripota annoksen päälle parmesanraastetta.
Parsakaalien varret ovat höyrytettyinä tai keitettyinä äärimmäisen herkullisia. Ne kannattaa kuoria ja nauttia suolan kanssa.
Tämä on nopea ja helppo arkiruoka.
Pekonin voi halutessaan jättää pois tai korvata parmankinkulla tai vastaavalla.
Ihana kokkaaja! <3 On niin herkullinen ohje, että menee kyllä kokeiluun!
Lämmin suositus ohjeelle 🙂