4 annosta
- 1 kg punajuuria
- 2 dl kermaa
- vettä
- suolaa
- pippuria
250 g aurajuustoa
koristeeksi pala tortillaa ja kesäkurpitsaa
Keitä punajuuret kuorineen. Keittämiseen kuluu n. 40 minuuttia.
Anna punajuurien jäähtyä.
Kuori ne muovihansikkain vuoratuilla käsillä “pyyhkien” kuoret pois.
Pilko punajuuret kattilaan.
Lisää kattilaan vettä, niin että punajuuret peittyvät.
Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
Lisää keittoon suola ja mustapippuri.
Lisää vettä tarvittaessa.
Anna keiton kiehahtaa.
Lisää joukkoon kerma ja sekoita keitto hyvin.
Tarjoa keitto Aura-juusto silpun ja pannulla paahdettujen kesäkurpitsa sydänten kera.
Tarjoa lisänä tortillan paloja, joiden päälle on sulatettu Aura-juustoa.
Nam, kuulostaa herkulliselta ja talveen sopivalta. Ja, kylläpä keittolautasesta tuli myös tosi kauniit kuvat!
Kiitos ja se oli kyllä ihanan makuista 🙂