Taapero mukana rempoissa

Taaperomme elää vahvaa minä itse -vaihetta. Hän haluaa tehdä itse. Hän haluaa osallistua. Kaikki tämän vaiheen lapsen kanssa eläneet tietävät, että nämä hetket ovat hivenen rasittavia, vievät paljon aikuisten aikaa ja hidastavat toimintaa.

Toisaalta nämä haluan tehdä itse, haluan harjoitella vaiheet ovat mainio hetki opettaa lapselle uusia taitoja. Lapsi oppii tekemään yhdessä perheen kanssa perheen projekteja tai arkisia askareita.

Onneksemme olemme saaneet Kajn sukulaisilta paljon taaperolle sopivia työkaluja, hän voi siis osallistua hommiin oikean kokoisilla varusteilla. Lisäksi olemme hankkineet hänelle heijastinliivin ja kuulosuojaimet, sillä raksalla pitää käyttää suojavarusteita.

Omat kottikärryt ovat tärkeät

Mikäli taapero jaksaa kulkea perässämme seuraavan vuosikymmenen ja osallistua puuhiin, saa hän hyvin laajan osaamisen tietynlaisesta omatoimisesta elämästä.

Nyt käytämme aikaamme ja energiaamme taaperon opastamiseen ja aivan pian hänestä on ihan oikeaa apua raksalla. Ja vaikka niin ei tapahtuisikaan olemme silti hyötyneet tästä. Ikiliikkujamme eli lapsukaisemme kaipaa haasteita keholleen ja mielelleen ollakseen tyytyväinen ja niitähän tässä ikuisessa rempassa riittää.

Kaikkea aikaa ei suinkaan uurasteta, sen vuoksi lapsille on useampi leikkipaikka pihalla.

Nämä kuvat ovat savusauna remontistamme, lisää tuosta urakasta pääset lukemaan täältä.

Leave a Comment