Tämä on suosittu ohje vanhasta blogistamme. Alustimme alkuperäisen jutun näin:
Meillä on tänä talvena syöty paljon hilloja, onneksi teimme niitä kesällä paljon. Kesken talvea hillovarastomme kaipasivat kuitenkin täydennystä ja päätimme tehdä hehkuvan oranssia porkkanahilloa talven mauilla.
Porkkanahillo
- 500 g porkkanoita
- 2 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 3 tähtianista
- 1 tl inkivääriä jauheena
- 2 dl hillosokeri
- 1 (luomu) sitruunan kuori
- 1/2 sitruunanmehua
Laita hillopurkit kylmään uuniin kuumenna ne 100 asteisiksi ja kannet veteen kiehumaan.
Kuori ja paloittele porkkanat.
Keitä porkkanoita, inkivääriä, kanelitankoa ja tähtianiksia 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsät.
Poimi kanelitanko ja tähtianikset porkkanoiden joukosta.
Soseuta porkkanat.
Raasta sitruunankuori.
Lisää sitruunankuori porkkanoiden joukkoon.
Lisää hillosokeri.
Keitä porkkanahilloa 5 minuuttia, sekoita samalla.
Varo, hillo on kuumaa.
Lisää hillon joukkoon sitruunamehu.
Kaada hillo kuumiin purkkeihin ja sulje kannet heti.
Säilytä hillo jääkaapissa.
Tähtianikset voi laittaa teepallossa veteen, näin ne saa poimittua helposti pois.
Olemme nauttineet porkkanahilloa jukurtin kanssa, se sopii myös paahtoleivän päälle tai uunijuuston kaveriksi.
Työpaikalla on juuri kiertänyt porkkana-raparperihilloresepti, mutta hyvältä kuulostaa tämä pelkkä porkkanahillokin.
Porkkana-raparperihillo kuulostaa ihanalta, kiitos vinkistä 🙂
Onpa kauniin näköistä hilloa ja varmasti hyvää.
Tulee mieleen lakkahillo.
Uunijuuston kanssa voisi jopa kuvitella sen olevan lakkahilloa 🙂
Uunijuuston kanssa tämä on todellista herkkua 🙂