Kylmäsavulohilaatikko

Tämän älyttömän helpon kiusauksen ohjeen sain mammalta 90-luvulla ja tähän reseptiin tuli tarrauduttua aiempina ruuhkavuosina usein. Perunaa, kylmäsavulohta ja kermaa, helppoa ja herkullista.

Alamme nyt kokeilemaan viikkoruokalistaa ja yhtä isompaa kauppapäivää viikossa (klick), joten tämän kaltaiset ruoat tulevat esiitymään meillä ainakin muutaman kerran kuukaudessa.

Tässä ohjeessa parasta on se, että itse ruoanlaittaminen vie vähän aikaa ja aiheuttaa niukasti tiskiä, asioita joita arvostan tuvalla kokatessa. Lisäksi peruna-sipuli pussi ei vie pakkasessa kamalan isoa tilaa ja säilyy siellä hyvänä odottamassa vuoroaan.

Nykyisin käyttämämme kerma on pääsääntöisesti kasviskermaa, eikä lehmäperäistä.


Kylmäsavulohilaatikko

500 g kylmäsavulohta
1,5 kg peruna-purjo/sipuli sekoitusta
2 dl kermaa
1-2 tl valkopippuria

Leikkaa kylmäsavulohi palasiksi.
Sekoita lohi ja peruna-sipulisekoitus.
Sekoita kermaan valkopippuri, esimerkiksi kaatamalla pippuri lusikan kautta kermatölkkiin ja sekoittamalla.
Kaada kerma laatikon päälle.
Paista laatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunti.

Määrä menee suunnilleen niin, että yksi osa on kalaa ja kolme osaa on peruna-sipulisekoitusta.
Kermaa lorautetaan sopivasti.

 

 

Valmista ruoka kahteen eri astiaan ja sujauta toinen suoraan jääkaappiin tai pakastimeen tulevaisuutta varten, näin et joudu kokkaamaan joka ikistä ruokaa erikseen.

Leave a Comment